Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τίτλοι τέλους στο Mega: Οι ιστορικές στιγμές του «μεγάλου καναλιού»

 

Μετά από 27 χρόνια το κανάλι της Μεσογείων αποχαιρετά το τηλεοπτικό κοινό

Στις 20 Νοεμβρίου του 1989 ξεκίνησε την μετάδοση του το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας.

Το Mega Channel άλλαξε για πάντα τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και πρόσφερε αμέτρητες στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες στις γενιές που μεγάλωσαν με τα προγράμματα του.

Παρουσιάστρια του πρώτου δελτίου ειδήσεων, η Λίανα Κανέλλη. 





Το 1993 η Αλίκη Βουγικουκλάκη καλεσμένη στο Ενώπιος Ενωπίω του Νίκου Χατζηνικολάου τρέλανε τα μηχανάκια της AGB. Η τηλεθέαση της συνέντευξης της Εθνικής μας Σταρ, κατά την οποία αποκάλυψε τον μυστικό της δεύτερο γάμο, έφτασε το 78,1%!




Το 1994 η Ρούλα Κορομηλά ξεκίνησε το Μπράβο στο Mega, για έξι σεζόν με τεράστια επιτυχία και εκπομπές που άφησαν ιστορία. Όμως αυτό που σίγουρα θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια είναι οι τηλεμαραθώνιοι, με τον έναν από αυτούς να διαρκεί 30 ολόκληρες ώρες και την παρουσιάστρια να δίνει παλμό και ένταση στην κινητοποίηση του κόσμου μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Στο πρωτοφανές για τα παγκόσμιο τηλεοπτικά χρονικά εγχείρημα, συγκεντρώθηκαν πάνω από δύο δισ. δραχμές και με αυτά ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σύγρονου κέντρου για παιδιά της Εταιρείας Σπαστικών.




H δραματική σειρά που σε ένα 5-λεπτο εκτόξευσε τη θεαματικότητα στο μερίδιο-ρεκόρ του 76,7%! Ποιος μπορεί να ξεχάσει το πονεμένο βλέμμα της τσιγγάνας... Ο αταίριαστος έρωτας ενός νεαρού αρχιτέκτονα με μεγάλες φιλοδοξίες και μιας πανέμορφης τσιγγάνας λίγο κάτω από τα είκοσι.




To "Παρα Πέντε" υπήρξε το πιο πετυχημένο σίριαλ της προηγούμενης δεκαετίας, και στις δυο σεζόν που προβλήθηκε. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς στις 18 Ιουνίου 2007 έφτασε το 68% της τηλεθέασης.




Με πληροφορίες από: e-radio.gr Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου