Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτό είναι το ελληνικό τραγούδι για τη Eurovision

 

Με το συγκρότημα «Argo» όπως επίσημα ανακοίνωσε η ΕΡΤ θα διαγωνιστεί η χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision. Τα περισσότερα από τα μέλη του νεοσύστατου αυτού συγκροτήματος προέρχονται από τους Europond, ένα συγκρότημα που ήταν ανάμεσα σε πολλούς ακόμα υποψήφιους που άκουσε η επιτροπή της ΕΡΤ και η οποία έχει αναλάβει μαζί με τον πρόεδρό της Διονύση Τσακνή τη συμμετοχή της χώρας μας.

Παρά λοιπόν τα όσα γράφονται κι ακούγονται η επιτροπή αυτή μίλησε με δισκογραφικές εταιρείες αλλά και με ανεξάρτητους καλλιτέχνες και μετά από κοινή απόφαση επέλεξαν το «πάντρεμα» μελών των «Europond» με άλλους καλλιτέχνες και έτσι προέκυψαν οι «Argo». Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι μιλώντας με στελέχη της ΕΡΤ τους ρώτησα γιατί δεν αποφάσισαν να κάνουν κάποιο διαγωνισμό και πήγαν σε απευθείας ανάθεση και αυτό που μεταξύ άλλων μου τόνισαν είναι ότι επέλεξαν αυτή την τακτική ώστε να περιορίσουν κατά πολύ το κόστος και από την άλλη γιατί δεν ήθελαν να βγάλουν κάτι «μίζερο» ως «ελληνικό προκριματικό» με το δεδομένο μάλιστα ότι δεν ήθελαν να γίνει συνεργασία με κάποιο άλλο τηλεοπτικό κανάλι, όπως έχει γίνει παλαιότερα.

Στη συζήτησή μας αυτή μάλιστα τονίστηκε πολλές φορές ένα πολύ λογικό επιχείρημα, λέγοντας «περίμενε να ακούσεις πριν κρίνεις…»! Η αλήθεια είναι… ότι δεν μπορούσα να περιμένω να ακούσω έως το τέλος Φεβρουαρίου που αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση και έτσι… άρχισε το ψάξιμο. Αποτέλεσμα; Βρήκα πολλά…!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μου –και όσοι τις… δανειστούν χωρίς αναφορά στην «πηγή» του Newsit ας πάρουν… το ρίσκο τους!- το τραγούδι έχει έντονο το ethnic στοιχείο, αλλά εκτός από τους στίχους του χιπ χοπ που είναι στα ελληνικά και με λέξεις από την ποντιακή διάλεκτο το ρεφρέν είναι στα αγγλικά με σκοπό να… ξεσηκώσει τους ακροατές του διεθνώς.

Ναι, το τραγούδι, αν και όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα του Newsit αναφέρεται στην προσφυγιά και την οικονομική κρίση της χώρας μας είναι τόσο στο άκουσμα όσο και στους στίχους χαρούμενο και αισιόδοξο, περνώντας το μήνυμα… της «ανατολής του ήλιου»! Κοντολογίς, πρόκειται για ένα δίγλωσσο τραγούδι με ethnic «άρωμα» με σκοπό να περάσει το μήνυμα αισιόδοξα, χαρούμενα και… ξεσηκωτικά. Γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου στο χιπ-χοπάρισμα ακούγεται το «Την προσφυγιά την έζησα μικρός, κοιτάζω πίσω μα προχωράω μπρος», ενώ αισιόδοξα και… μαχητικά λένε πως «We are the rise of the rising sun, dance with us and have some fun. We are the rise of the rising sun, fight with us for a utopian land»!

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου τις επόμενες ημέρες θα γίνει η τελική επεξεργασία για να γυριστεί και το video clip με τους «Argo» να μας παρουσιάζουν επίσημα το τραγούδι τους.
Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι ίσως οι… στίχοι να μην λένε πολλά, αλλά σίγουρα είναι ένα δείγμα από το τραγούδι που φαίνεται ότι τελικά θα κερδίσει με το άκουσμά του και θα δικαιώσει και αυτούς που το δημιούργησαν αλλά και αυτούς που τους επέλεξαν…! Άλλωστε αν… δανειστώ ορισμένους από τους στίχους «…κοιτάζω πίσω μα προχωράω μπρος» γιατί αξίζει να «fight with us for a utopian land»… ! Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου