Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η γηραιότερη γυναίκα στην Ασία μόλις έκλεισε τα 18

 

Η Ana Rochelle Pondare είναι η γηραιότερη γυναίκα στην Ασία –βιολογικά τουλάχιστον, καθώς η ταυτότητά της δείχνει ότι μόλις ενηλικιώθηκε.

Η όψη της δεν θυμίζει σε τίποτα ένα νεαρό κορίτσι 18 ετών. Το ανάστημά της είναι πολύ μικρό, ενώ το δέρμα της είναι ζαρωμένο.
Η Pondare πάσχει από μια σπάνια και θανατηφόρα γενετική διαταραχή που κάνει το σώμα της να γερνά 10 φορές ταχύτερα από το φυσιολογικό. Από βιολογικής πλευράς, σύμφωνα με τους γιατρούς ο οργανισμός της είναι ήδη 144 ετών.
Η ασθένεια από την οποία πάσχει ονομάζεται προγηρία και οι περισσότεροι πάσχοντες χάνουν τη ζωή τους περίπου στην ηλικία των 14 ετών. Έτσι, η Pondare γιόρτασε την ενηλικίωσή της ως επιτυχία, διοργανώνοντας ένα εντυπωσιακό πάρτι.
Επιθυμία της κοπέλας για τα γενέθλιά της ήταν να συναντήσει το είδωλό της, τη Φιλιππινέζα τραγουδίστρια και ηθοποιό Sarah Geronimo. Πράγματι η νεαρή καλλιτέχνις παρευρέθηκε στο πάρτι και μάλιστα τράβηξαν selfie μαζί με την Pondare.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ερευνών για την Προγηρία, μόλις 80 άνθρωποι στον κόσμο ζουν με προγηρία παγκοσμίως. Η σπάνια διαταραχή οφείλεται στη δράση μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται προγηρίνη και η οποία προσκολλάται στα τοιχώματα των κυττάρων.
Ο χειρουργός Δρ progerin έχει καταφέρει να παρατείνει σημαντικά τη ζωή της Pondare χάρη σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα διατροφής και κρέμες για την επιδερμίδα της.
Πηγή: Madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου