Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα Όσκαρ έσπασαν τα κοντέρ της τηλεθέασης

 

Σαραντατρία εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό της τελευταίας δεκαετίας, παρακολούθησαν την τελετή απονομής των Όσκαρ, που δίχασε τους κριτικούς οι περισσότεροι από τους οποίους θεώρησαν επιτυχημένη οικοδέσποινα της βραδιάς της Ελεν ΝτεΤζένερις, αλλά έκριναν ότι το σόου είχε υπερβολικά μεγάλη διάρκεια.
Τα ποσοστά της τηλεθέασης, όπως δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την εταιρεία μέτρησης της τηλεθέασης Nielsen, δείχνουν ότι το τηλεοπτικό κοινό που παρακολούθησε την τελετή αυξήθηκε κατά 6,4% από πέρυσι, θετική ένδειξη για το δίκτυο ABC που έχει συμβόλαιο για τη μετάδοση της εκδήλωσης μέχρι το 2020.

Η τελετή απονομής των Όσκαρ συγκεντρώνει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό μη αθλητικής μετάδοσης στις ΗΠΑ και η φετινή απονομή σημείωσε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από το 2004, όταν 43,6 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει την βράβευση της ταινίας "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά" με Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό που παρακολούθησε τελετή απονομής των Όσκαρ καταγράφηκε το 1998, όταν 55 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την ταινία "Τιτανικός" να αποσπά 11 χρυσά αγαλματίδια.

Η φετινή τελετή διήρκεσε 3,5 ώρες και σε αυτήν απονεμήθηκαν 24 βραβεία. Στη διάρκεια της μετάδοσης εστάλησαν σε ολόκληρο τον κόσμο 14,7 εκατομμύρια μηνύματα στο Twitter που αφορούσαν τα Όσκαρ, σύμφωνα με την εταιρεία Twitter Inc, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δραστηριότητα σε αυτά στη διάρκεια του σόου αυξήθηκε κατά 75% σε σχέση με πέρυσι. Πηγή: Thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου