Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τι γνώμη έχουν οι φίλοι σας στο Facebook για εσάς;


Την άποψη που έχουν οι χρήστες του Facebook για τους «διαδικτυακούς τους φίλους» αποκαλύπτει νέα βρετανική έρευνα.

Βάσει των συμπερασμάτων της εν λόγω έρευνας ο μέσος αριθμός φίλων στο Facebook είναι οι 287. Ωστόσο, μόνο το 10% των «φίλων» είναι άτομα που ο κάτοχος του προφίλ πραγματικά συμπαθεί και θέλει να περνάει χρόνο μαζί του διαδικτυακώς.

Οσον αφορά το γιατί δε τους διαγράφει; Το ένα τρίτο των ερωτώμενων απαντά ότι δεν το κάνει καθώς θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια περίεργη κίνηση ή ανησυχούν για τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης.

Ο μέσος όρος των χρηστών απάντησε, επίσης, ότι μόλις με 31 διαδικτυακούς του φίλους θα ήθελε να περνά χρόνο μαζί τους και εκτός Ιντερνετ. Ακόμη, το ένα τρίτο των χρηστών που συμμετείχε στην έρευνα ανέφερε, ότι κατά μέσο όρο έχουν τουλάχιστον εννιά διαδικτυακούς φίλους που αν τους συναντούσαν στο δρόμο θα άλλαζαν... πεζοδρόμιο.

Επίσης, σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων ανέφερε πως έχουν κάποιους φίλους στο Facebook μόνο και μόνο για να τους... κατασκοπεύουν, δηλαδή για να βλέπουν τις φωτογραφίες τους και τα όσα γράφουν.

Κάτι λιγότερο από τους μισούς παραδέχτηκε ότι κρατάνε και σαν φίλους τους μέλη της οικογένειας τους ή και συγγενείς του αγαπημένου τους επειδή νιώθουν ότι έτσι πρέπει.

Ενα 36% δήλωσε ότι εξακολουθεί να έχει φίλους τους συναδέλφους ή τους πρώην συναδέλφους του, σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσει μαζί τους στο μέλλον.

Τέλος, ένα 17% είπε ότι διατηρεί αυτές τις «φιλίες» επειδή τους επιτρέπει να δουν τι κάνουν οι άλλοι, όπως τα παιδιά ή η οικογένειά τους. Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου