Λονδίνο!
Δύο εθελοντές γευσιγνώστες στο Λονδίνο πέρασαν στην Ιστορία τη Δευτέρα δοκιμάζοντας το πρώτο χάμπουργκερ του σωλήνα. Το καινοτόμο πιάτο παρασκευάστηκε in vitro από βλαστοκύτταρα αγελάδας, τα οποία καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, εμπλουτίστηκαν με βιολογικά καρυκεύματα και πλάστηκαν σε μια πίτα, η οποία ευελπιστεί τώρα να γίνει αποδεκτή ως μπιφτέκι.
Το μπιφτέκι του σωλήνα καλλιεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ με την προοπτική να λύσει τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και ίσως ηθικά προβλήματα που δημιουργεί η αυξανόμενη ζήτηση για κρέας.
Η ιδέα ίσως ακούγεται αποκρουστική για ορισμένους, για άλλους όμως ίσως δείχνει ως καλή επένδυση για το μέλλον: το πρόγραμμα ανάπτυξης του καλλιεργημένου κρέατος, κόστους γύρω στα 300.000 ευρώ, αποκαλύφθηκε ότι χρηματοδοτήθηκε από τον συνιδρυτή της Google Σεργκέι Μπριν. Newsroom ΔΟΛ
Δύο εθελοντές γευσιγνώστες στο Λονδίνο πέρασαν στην Ιστορία τη Δευτέρα δοκιμάζοντας το πρώτο χάμπουργκερ του σωλήνα. Το καινοτόμο πιάτο παρασκευάστηκε in vitro από βλαστοκύτταρα αγελάδας, τα οποία καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, εμπλουτίστηκαν με βιολογικά καρυκεύματα και πλάστηκαν σε μια πίτα, η οποία ευελπιστεί τώρα να γίνει αποδεκτή ως μπιφτέκι.
Το μπιφτέκι του σωλήνα καλλιεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ με την προοπτική να λύσει τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και ίσως ηθικά προβλήματα που δημιουργεί η αυξανόμενη ζήτηση για κρέας.
Η ιδέα ίσως ακούγεται αποκρουστική για ορισμένους, για άλλους όμως ίσως δείχνει ως καλή επένδυση για το μέλλον: το πρόγραμμα ανάπτυξης του καλλιεργημένου κρέατος, κόστους γύρω στα 300.000 ευρώ, αποκαλύφθηκε ότι χρηματοδοτήθηκε από τον συνιδρυτή της Google Σεργκέι Μπριν. Newsroom ΔΟΛ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου